Sunt de părere că este foarte plictisitor să mănânci în fiecare zi acelaşi mic dejun având în vedere câte reţete există disponibile pe internet şi nu numai.
Am scotocit puţin internetul în dorinţa mea de diversificare a micului dejun şi am găsit trei reţete delicioase pentru un mic dejun sănătos care conţin amarant, pe care vreau să le împărtăşesc cu voi.
1. Budincă cu mango şi cocos (două porţii)
Ingrediente:
60g amarant plus 2 linguri pentru popcorn
110 g lapte de cocos
1 linguriţă scorţişoară
un vârf de cuţit cardamon
2 linguri de sirop de arţar sau miere
vârf de cuţit de sare de mare
30 g nuca de cocos prăjită
60g mango cuburi
lapte de cocos suplimentar pentru servireMod de preparare:
Spălaţi amarantul şi adaugati 60g într-o cratiţă mică, împreună cu lapte de cocos, scorţişoară, cardamom şi sirop de arţar. Se aduce la fierbere, se reduce la un foc mic şi se fierbe, amestecând ocazional timp de 15 minute adăugând lapte de nuca de cocos sau suplimentar apă . Se acoperă budincă cu un capac şi se lasă să stea timp de 10 minute pentru a îngroşa uşor.
Se iau cele două linguri de amarant rămase şi se lăsată să se usuce bine pe un prosop de hârtie. Se încălzeşte o tigaie mică la foc mediu, apoi se adaugă o lingură amarant, se acoperă cratiţă cu un capac şi se amestecă în tigaie până amarantul începe să înflorească.
Se serveşte budincă în boluri, adăugând mango, nuca de cocos, amarant sub formă de popcorn şi lapte de cocos suplimentar.
Sursa: aici
2. Amaranth cu vanilie şi compot de piersici
Ingrediente:
2 linguriţe de unt
110 g amarant nefiert
220 g de lapte 1.5 % grăsime sau apă
un vârf de cuţit de sare
1/2 păstaie de vanilie (împărţită în lungime)
felii de piersici din compot
60 g apă
2 linguri de zahăr linguriţă de scorţişoară
puţin ghimbir
Mod de preparare:Se topeşte untul într-o cratiţă medie la foc mediu. Adaugă amarantul şi se căleşte două minute. Se adaugă lapte, sare şi păstaia vanilie; se aduce la fierbere. Se reduce focul şi se fierbe 20 de minute sau până când se absoarbe lichidul. Aruncaţi păstaia de vanilie. Combină piersicile, apă, zahărul, scorţişoară, şi ghimbirul într-o cratiţă la foc mediu-mare; se aduce la fierbere. Fierbeţi la foc mic 12 minute. Serviţi piersici peste amaranth.
Sursa: aici
3. Terci de amarant cu afine
110 g. apă (sau lapte de cocos)
110 g. afine, congelate sau proaspete
1 lingură de sirop de arțar sau miere
½ pastaie de vanilie
1-2 linguri smântână lichida (sau lapte de cocos)
vârf de cuțit de sare
Inmuiaţi amarantul peste noapte (dacă este posibil). Scurgeţi şi clătiţi amarantul. Amestecă apă şi sarea şi adaugă marantul. Adu amarantul la punctul de fierbere , iar apoi fierbe amestecul la foc mic 15 minute. După ce s-a fiert se lasă să se răcească timp de 10 minute pentru a îngroşa Într-o oală separată adaugă afine, sirop de arţar, şi o lingură de smântână şi păstaia de vanilie rasă, şi se încălzeşte la foc mic, având grijă să nu fiarbă .
Serviţi prin turnarea lichidului afine în partea de jos, urmat de amaranth, apoi acoperiţi cu afine.
Sursa: aici
Ce părere aveţi de reţetele găsite? Merită să le încerc? Ce alte reţete mai cunosteti?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu