01 iulie 2015

Cum să curăţăm eficient fructele şi legumele



Cu toţii ştim că fructele şi legumele sunt în general stropite cu fel şi fel de pesticide şi insecticide pentru a elimina dăunătorii  şi că până a ajunge la noi  pe masă au trecut prin mâinile a zeci de muncitori şi nu numai.

Printre legumele şi fructele pe care le consum se află şi cele despre care specialiştii spun că ar conţine şi cele mai multe pesticide - merele, piersicile, căpşunile, nectarinele, strugurii, spanacul, salata şi castraveţii, aşa că fiind conştientă de toate acestea am hotărât să le curat cu substanţe  care  îndepărtează şi pesticidele.


1. Curăţarea cu oţet.



Se combină o parte oţet cu trei părţi de apă şi apoi se scufundă fructele sau legumele în lichid pentru 10 minute şi clătesc.

Dacă nu ai timp şi doreşti să consumi fructele cât mai rapid poţi adăuga lichidul într-un recipent sub formă de spray, aplici lichidul, şi clăteşti apoi fructele sau legumele cel puţin 30 de secunde cu apă

Conform unui studiu prezentat în NY Times această metodă reduce numărul de bacterii cât şi virusurile (90% respectiv 95%)

2. Curăţarea cu bicarbonat

Aplică puţin bicarbonat pe fructul umezit pe care doreşti să îl cureţi, distribuie uniform prin frecare pe întregul fruct şi apoi clăteşte-l bine.

3.  Curăţarea cu sare şi zeamă de lămâie.

Umple un castron cu apă rece, adaugă 4 linguri de sare şi 2 linguri de zeamă de lămâie, scufundă fructele pentru 10-15 minute în lichid sau 2-3 minute in cazul salatei, iar apoi clăteşte bine cu apă curată.

Acestea sunt metodele mele de a curăţa şi elimina pesticidele de pe fructe şi legume! 
Tu ce metode foloseşti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu