Corpul unui adult conţine 57-60% apă, iar corpul nostru are nevoie de apă pentru a supravieţui, pentru a regla temperatura corpului, pentru a transporta nutrienţii în tot organismul şi pentru a transporta oxigenul către celule şi multe alte.
Doctorii recomandă aproximativ 1.5 l. -2 l. de apă pe zi, dar eu nu cred că aş putea bea atâta apă într-o zi.
O modalitate prin care încerc să cresc cantitatea de apă care o consum zilnic este apa infuzată.
Câteva dintre avantajele apei infuzate:
-ajută la detoxifierea organismului;
- asigura un aport de vitamine şi energie;
- îmbunătăţeşte digestia;
- îmbunătăţeşte sitemul imunitar;
- este benefică în curele de slăbit;
-ajută la detoxifierea organismului;
- asigura un aport de vitamine şi energie;
- îmbunătăţeşte digestia;
- îmbunătăţeşte sitemul imunitar;
- este benefică în curele de slăbit;
Cum se prepară apa infuzată?
Se adaugă apă rece într-o carafă, fructe ( de ex. : lămâie, portocală, căpşuni etc), legume (de ex.: castraveţi) şi plante aromatice (mentă, rozmarin) (spălate, curăţate şi tăiate cubuleţe) şi se lasă la temperatura camerei 1-2 ore sau în frigider 3-4 ore pentru o aromă mai pronunţată.
Dacă îţi doreşti ca apa ta să fie colorată lasă amestecul până la 12 ore în frigider.
În cât timp trebuie consumată?
De preferat în aceeaşi zi (dacă este infuzată la temperatura camerei) sau a două zi (dacă este infuzată la frigider).
Pot refolosi fructele şi legumele pentru a prepară o altă apă infuzată?
Da, dar gustul nu va mai fi acelaşi şi nici aportul de vitamine. Un truc folositor este să adaugi apă atunci când apă din recipientul tău a fost consumată pe jumătate.
Pot mânca fructele şi legumele din compoziţie?
Da, dar gustul acestora nu va fi mai acelaşi deoarece sucul acestora a fost infuzat în apă.
Voi ce părere aveţi despre apă infuzată? Aţi încercat-o?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu