28 iulie 2015

7 dressinguri pentru salatele din vara 2015





Cred că cel mai popular dressing pentru salată în România este cel care are ca ingrediente ulei, oțet sau zeamă de lămâie și sare. Recunosc că și în familia mea tot acesta este şi că m-am gândit să încerc noi gusturi. Iată mă jos cele 7  dresssinguri pe care îmi propun să le adaug în salatele mele din această vară.
 
 
 
 
  •  Dressing cu avocado și pătrunjel 

 Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel spălat, un avocado curățat de coajă, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1-2  căței de usturoi,ulei de măsline, și sare. Se amestecă toate ingredientele în blender.
 
 
 
  •   Dressing cu ardei și mango
 
  Ingrediente: 2 bucăți de mango curățate de coajă,1 ardei gras verde și 1 ardei iute, curățați de semințe, 2 linguri de miere, 2 linguri de suc de lămâie, ulei, sare și piper
 Se amestecă toate ingredientele în blender.
 
 
 
  •   Dressing cu roșii, muștar și busuioc
 
 Ingrediente: 2-3 căței de usturoi, 3 roșii, 1 lingură de muștar dijon, busuioc,oțet, ulei, sare și piper
 Se amestecă toate ingredientele în blender
 
 
 
  •   Dressing cu usturoi copt și miere
 
  Ingrediente: 2 căpățâni de usturoi copt la cuptor (se unge usturoiul necurățat cu ulei și se ține la cuptor aproximativ 20 de min,  după ce se răcește, se curată), ulei de măsline, oțet de mere, 2 linguri de zeamă de lămâie, sare, piper, și o lingură de miere. Se amestecă toate ingredientele în blender.
 
 
 
 
 
  •  Dressing cu usturoi, muștar și oțet balsamic
 
 Ingrediente: 2 grăunți de usturoi,1 lingură de muștar dijon, 1 linguriță de sare, piper și oțet balsamic. Se amestecă adăugând puțin câte puțin ulei după gust până la o consistență asemănătoare smântânii lichide.
 
 
 
 
 
  •   Dressing cu mango și castravete
 
  Ingrediente: 1 mango curățat, 2 castraveți mici curățați
  Se amestecă toate ingredientele în blender
 
 
 
  •   Dressing cu busuioc, ceapă și miere
 
 Ingrediente: 20 de frunze de busuioc proapat, 1/2 ceapă tocată, oțet, zeamă de lămâie, 2 linguri de miere,  sare, piper
 Se amestecă toate ingredientele în blender, iar la sfârșit se adaugă 2 linguri de ulei de măsline



 Voi ce dressinguri folosiți în salate pe care le preparați?





 
 
 

03 iulie 2015

Am testat noul OMO ULTIMATE


Pot să spun că în general hainele mele nu necesită folosirea unui detergent conceput special pentru eliminarea petelor, dar din când în când sunt nevoită să cumpăr pe lângă detergentul obişnuit şi diverse pudre pentru a îndepărta pete de genul celor de grăsime de pe prosoapele de bucatărie sau petele galbene lăsate de deodorant pe tricourile albe.

Nu sunt fidelă unei mărci anume de detergent, îmi place să testez ce apare nou pe piaţă, şi achizitionez detergentul în funcţie de tipul de rufe pe care trebuie să le curat sau în funcţie de pete.

Luna trecută am avut ocazia să mă aflu printre norocoasele care au primit spre testare noul OMO ULTIMATE.

Acesta este disponibil în trei variante - pudra lichid şi capsule, dar eu l-am testa pe cel pudra pentru că acest tip de detergent îl folosesc frecvent.



De unde l-am cumpărat: A fost primit spre testare, dar poate fi găsit în toate supermerketurile.
Preţ: 22 lei
Cantitate: 2 kg

Număr de spălări: 20
Descrierea oficială:


Ingrediente:



Părerea mea:



Este un detergent care înlătura eficient petele de pe rufe, curată murdăria şi intensifica culorile de pe rufele colorate, iar datorită prezenţei oxigenului activ, rufele sunt şi dezinfectate. 

Am folosit OMO ULTIMATE pe o pereche de şosete deschise la culoare care s-au pătat de la vopseaua pantofilor. Am amestecat detergentul cu puţină apă, am aplicat pastă peste pete şi am lăsat să acţioneze 30 de minute şi am frecat petele cu o perie şi am clătit. Iată rezultatele mele:




Am folosit de asemenea detergentul pe o bluza colorată şi pot să spun că după spălare culorile acesteia sunt mai vii, iar mirosul lăsat după spălare este unul intens parfumat, asemănător balsamului de rufe.








 Ceea ce mă bucură este că acest detergent  se poate folosi atât în maşină de spălat automată cât şi pentru spălare manuală. L-am incercat în ambele modalităţi de spălare şi pot să spun că este eficient - se dizolvă rapid şi curată eficient rufele.

În concluzie pot să spun că întradevăr este un detergent bun şi că această formulă este chiar eficienta, iar reclama TV nu este una mincinoasă, deci merită cumpărat.

Voi l-aţi incercat?

01 iulie 2015

Cum să curăţăm eficient fructele şi legumele



Cu toţii ştim că fructele şi legumele sunt în general stropite cu fel şi fel de pesticide şi insecticide pentru a elimina dăunătorii  şi că până a ajunge la noi  pe masă au trecut prin mâinile a zeci de muncitori şi nu numai.

Printre legumele şi fructele pe care le consum se află şi cele despre care specialiştii spun că ar conţine şi cele mai multe pesticide - merele, piersicile, căpşunile, nectarinele, strugurii, spanacul, salata şi castraveţii, aşa că fiind conştientă de toate acestea am hotărât să le curat cu substanţe  care  îndepărtează şi pesticidele.


1. Curăţarea cu oţet.



Se combină o parte oţet cu trei părţi de apă şi apoi se scufundă fructele sau legumele în lichid pentru 10 minute şi clătesc.

Dacă nu ai timp şi doreşti să consumi fructele cât mai rapid poţi adăuga lichidul într-un recipent sub formă de spray, aplici lichidul, şi clăteşti apoi fructele sau legumele cel puţin 30 de secunde cu apă

Conform unui studiu prezentat în NY Times această metodă reduce numărul de bacterii cât şi virusurile (90% respectiv 95%)

2. Curăţarea cu bicarbonat

Aplică puţin bicarbonat pe fructul umezit pe care doreşti să îl cureţi, distribuie uniform prin frecare pe întregul fruct şi apoi clăteşte-l bine.

3.  Curăţarea cu sare şi zeamă de lămâie.

Umple un castron cu apă rece, adaugă 4 linguri de sare şi 2 linguri de zeamă de lămâie, scufundă fructele pentru 10-15 minute în lichid sau 2-3 minute in cazul salatei, iar apoi clăteşte bine cu apă curată.

Acestea sunt metodele mele de a curăţa şi elimina pesticidele de pe fructe şi legume! 
Tu ce metode foloseşti?