Cred că cel mai popular dressing pentru salată în România este cel care are ca ingrediente ulei, oțet sau zeamă de lămâie și sare. Recunosc că și în familia mea tot acesta este şi că m-am gândit să încerc noi gusturi. Iată mă jos cele 7 dresssinguri pe care îmi propun să le adaug în salatele mele din această vară.
- Dressing cu avocado și pătrunjel
Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel spălat, un avocado curățat de coajă, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1-2 căței de usturoi,ulei de măsline, și sare. Se amestecă toate ingredientele în blender.
- Dressing cu ardei și mango
Ingrediente: 2 bucăți de mango curățate de coajă,1 ardei gras verde și 1 ardei iute, curățați de semințe, 2 linguri de miere, 2 linguri de suc de lămâie, ulei, sare și piper
Se amestecă toate ingredientele în blender.
- Dressing cu roșii, muștar și busuioc
Ingrediente: 2-3 căței de usturoi, 3 roșii, 1 lingură de muștar dijon, busuioc,oțet, ulei, sare și piper
Se amestecă toate ingredientele în blender
- Dressing cu usturoi copt și miere
Ingrediente: 2 căpățâni de usturoi copt la cuptor (se unge usturoiul necurățat cu ulei și se ține la cuptor aproximativ 20 de min, după ce se răcește, se curată), ulei de măsline, oțet de mere, 2 linguri de zeamă de lămâie, sare, piper, și o lingură de miere. Se amestecă toate ingredientele în blender.
- Dressing cu usturoi, muștar și oțet balsamic
Ingrediente: 2 grăunți de usturoi,1 lingură de muștar dijon, 1 linguriță de sare, piper și oțet balsamic. Se amestecă adăugând puțin câte puțin ulei după gust până la o consistență asemănătoare smântânii lichide.
- Dressing cu mango și castravete
Ingrediente: 1 mango curățat, 2 castraveți mici curățați
Se amestecă toate ingredientele în blender
- Dressing cu busuioc, ceapă și miere
Ingrediente: 20 de frunze de busuioc proapat, 1/2 ceapă tocată, oțet, zeamă de lămâie, 2 linguri de miere, sare, piper
Se amestecă toate ingredientele în blender, iar la sfârșit se adaugă 2 linguri de ulei de măsline
Voi ce dressinguri folosiți în salate pe care le preparați?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu