08 octombrie 2015

Cumpărături de la expoziția COSMETICS BEAUTY HAIR






 Săptămâna trecută în perioada 1-4 octombrie  la Romexpo s-a desfășurat cel mai important eveniment din România adresat sectorului de beauty,  expoziția COSMETICS BEAUTY HAIR care a reunit producătorii, importatorii și distribuitorii de produse, echipamente și mobilier pentru cosmetică, îngrijire corporală și coafură.
 
 
 Nu am rezistat tentației  și sâmbătă trecută m-am prezentat la  Romexpo în căutare de ojă semipermanenta și un  fixativ care să fixeze  pentru cât mai multe ore buclele pe care încerc să le fac din părul meu subțire și moale.
 
 Pot spune că standurile care abia făceau față clienților erau cele care aveau produse cu prețuri reduse față de cele prezentate în magazine sau on line, iar printre acestea se numără standul Cosmetica Verde, Gabrini, Cupio, Golden Rose și Ziaja.
 
 Am plecat  puțin cu inimă îndoită pentru că  vroiam să îmi mai cumpăr un șampon de la standul Cosmetică Verde, dar până să mă hotărăsc să îl cumpăr deja nu  mai aveau  nici o bucată, dar am aflat că au și magazin on line și îl pot comandă de acolo.
 
 
 Iată ce am cumpărat:
 
  


1. Acetona Womenly 1000 ml -12 lei.

2. Fixativ profesional Morfose 400 ml -15 lei

3. Şampon uscat Milton Lloyd 150 ml - 10 lei

4. Bază pentru manichiură semipermanentă Canni- 18 lei

5. Cremă de mâini Ossion- 3.5 lei

6. Top coat Ever shine - 16 lei

7. Ojă semipermanentă CHU JIL- 10 lei bucata

8. Sclipici unghii -1 leu bucata


Aştept să le folosesc şi să le fac  recenzii cât de curând. Voi aţi fost la acest targ?


10 august 2015

Laptele meu vegetal preferat: Rice Calcium Riso Scotti




Niciodată nu am fost o foarte mare fană a laptelui de vacă, și de câțiva ani am încetat să îl mai beau datorită multor controverse. De ce am încetat să îl mai beau? Pentru că am citit diverse studii și am văzut documentare care spun că este principala cauză de apariție a acneei, și  are legătură apariția alergiilor, constipației, obezității, anemiei, bolior de inimă, cancerului, leucemiei, diabetului, sinuzitei etc.
 
 În căutarea uni produs care să conțină calciu și fără stabilizatori (carrageenan,  gumă guar,  gumă xanthan etc), am descoperit laptele de orez bio de la Riso Scotti, o alternativă sănătoasă de înlocuire a laptelui, fără gluten, fără colesterol, fără lactoză, fără adaos de zahăr.
 
 
 




De unde l-am cumpărat: Auchan (raion produse bio) dar poate fi cumpărat şi on line aici.
Preţ: 7.77 lei
Cantitate: 1 l




Ingrediente: apă, orez italian* (20%), ulei de orez*, alge marine (lithothamnion calcareum), sare de mare.

*ingrediente provenite din agricultură ecologică.




Descrierea oficială: Lapte de orez cu calciu bio ce conţine zaharuri naturale din orez bio.

Lapte vegetal bio o alternativă sănătoasă pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză.

Lapte de orez cu calciu bio recomandat pentru:

- persoanele cu intoleranţă la lactoză.
- persoane cu hipertensiune şi nivel ridicat al colesterolului

- vegetarieni şi vegani care evita hrană de origine animală.

Părerea mea: Este cel mai bun lapte de orez pe care l-am băut până acum!

Este  dulce, chiar dacă nu conţine zahăr.

Are o consistentă mult mai fluidă decât a laptelui obişnuit şi chiar mai fluidă decât a altor mărci de lapte vegetal.
Reprezintă o băutură care poate fi consumată în orice moment al zilei, este alternativă naturală la orice suc din comerţ.
Este perfect pentru a fi adăugat în cerealele consumate dimineaţă, în zilele de post sau adăugat în cafea.
Este o sursă importantă de calciu.


Aţi încercat  laptele de orez bio de la Riso Scotti sau alte mărci de lapte de orez?

28 iulie 2015

7 dressinguri pentru salatele din vara 2015





Cred că cel mai popular dressing pentru salată în România este cel care are ca ingrediente ulei, oțet sau zeamă de lămâie și sare. Recunosc că și în familia mea tot acesta este şi că m-am gândit să încerc noi gusturi. Iată mă jos cele 7  dresssinguri pe care îmi propun să le adaug în salatele mele din această vară.
 
 
 
 
  •  Dressing cu avocado și pătrunjel 

 Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel spălat, un avocado curățat de coajă, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1-2  căței de usturoi,ulei de măsline, și sare. Se amestecă toate ingredientele în blender.
 
 
 
  •   Dressing cu ardei și mango
 
  Ingrediente: 2 bucăți de mango curățate de coajă,1 ardei gras verde și 1 ardei iute, curățați de semințe, 2 linguri de miere, 2 linguri de suc de lămâie, ulei, sare și piper
 Se amestecă toate ingredientele în blender.
 
 
 
  •   Dressing cu roșii, muștar și busuioc
 
 Ingrediente: 2-3 căței de usturoi, 3 roșii, 1 lingură de muștar dijon, busuioc,oțet, ulei, sare și piper
 Se amestecă toate ingredientele în blender
 
 
 
  •   Dressing cu usturoi copt și miere
 
  Ingrediente: 2 căpățâni de usturoi copt la cuptor (se unge usturoiul necurățat cu ulei și se ține la cuptor aproximativ 20 de min,  după ce se răcește, se curată), ulei de măsline, oțet de mere, 2 linguri de zeamă de lămâie, sare, piper, și o lingură de miere. Se amestecă toate ingredientele în blender.
 
 
 
 
 
  •  Dressing cu usturoi, muștar și oțet balsamic
 
 Ingrediente: 2 grăunți de usturoi,1 lingură de muștar dijon, 1 linguriță de sare, piper și oțet balsamic. Se amestecă adăugând puțin câte puțin ulei după gust până la o consistență asemănătoare smântânii lichide.
 
 
 
 
 
  •   Dressing cu mango și castravete
 
  Ingrediente: 1 mango curățat, 2 castraveți mici curățați
  Se amestecă toate ingredientele în blender
 
 
 
  •   Dressing cu busuioc, ceapă și miere
 
 Ingrediente: 20 de frunze de busuioc proapat, 1/2 ceapă tocată, oțet, zeamă de lămâie, 2 linguri de miere,  sare, piper
 Se amestecă toate ingredientele în blender, iar la sfârșit se adaugă 2 linguri de ulei de măsline



 Voi ce dressinguri folosiți în salate pe care le preparați?





 
 
 

03 iulie 2015

Am testat noul OMO ULTIMATE


Pot să spun că în general hainele mele nu necesită folosirea unui detergent conceput special pentru eliminarea petelor, dar din când în când sunt nevoită să cumpăr pe lângă detergentul obişnuit şi diverse pudre pentru a îndepărta pete de genul celor de grăsime de pe prosoapele de bucatărie sau petele galbene lăsate de deodorant pe tricourile albe.

Nu sunt fidelă unei mărci anume de detergent, îmi place să testez ce apare nou pe piaţă, şi achizitionez detergentul în funcţie de tipul de rufe pe care trebuie să le curat sau în funcţie de pete.

Luna trecută am avut ocazia să mă aflu printre norocoasele care au primit spre testare noul OMO ULTIMATE.

Acesta este disponibil în trei variante - pudra lichid şi capsule, dar eu l-am testa pe cel pudra pentru că acest tip de detergent îl folosesc frecvent.



De unde l-am cumpărat: A fost primit spre testare, dar poate fi găsit în toate supermerketurile.
Preţ: 22 lei
Cantitate: 2 kg

Număr de spălări: 20
Descrierea oficială:


Ingrediente:



Părerea mea:



Este un detergent care înlătura eficient petele de pe rufe, curată murdăria şi intensifica culorile de pe rufele colorate, iar datorită prezenţei oxigenului activ, rufele sunt şi dezinfectate. 

Am folosit OMO ULTIMATE pe o pereche de şosete deschise la culoare care s-au pătat de la vopseaua pantofilor. Am amestecat detergentul cu puţină apă, am aplicat pastă peste pete şi am lăsat să acţioneze 30 de minute şi am frecat petele cu o perie şi am clătit. Iată rezultatele mele:




Am folosit de asemenea detergentul pe o bluza colorată şi pot să spun că după spălare culorile acesteia sunt mai vii, iar mirosul lăsat după spălare este unul intens parfumat, asemănător balsamului de rufe.








 Ceea ce mă bucură este că acest detergent  se poate folosi atât în maşină de spălat automată cât şi pentru spălare manuală. L-am incercat în ambele modalităţi de spălare şi pot să spun că este eficient - se dizolvă rapid şi curată eficient rufele.

În concluzie pot să spun că întradevăr este un detergent bun şi că această formulă este chiar eficienta, iar reclama TV nu este una mincinoasă, deci merită cumpărat.

Voi l-aţi incercat?

01 iulie 2015

Cum să curăţăm eficient fructele şi legumele



Cu toţii ştim că fructele şi legumele sunt în general stropite cu fel şi fel de pesticide şi insecticide pentru a elimina dăunătorii  şi că până a ajunge la noi  pe masă au trecut prin mâinile a zeci de muncitori şi nu numai.

Printre legumele şi fructele pe care le consum se află şi cele despre care specialiştii spun că ar conţine şi cele mai multe pesticide - merele, piersicile, căpşunile, nectarinele, strugurii, spanacul, salata şi castraveţii, aşa că fiind conştientă de toate acestea am hotărât să le curat cu substanţe  care  îndepărtează şi pesticidele.


1. Curăţarea cu oţet.



Se combină o parte oţet cu trei părţi de apă şi apoi se scufundă fructele sau legumele în lichid pentru 10 minute şi clătesc.

Dacă nu ai timp şi doreşti să consumi fructele cât mai rapid poţi adăuga lichidul într-un recipent sub formă de spray, aplici lichidul, şi clăteşti apoi fructele sau legumele cel puţin 30 de secunde cu apă

Conform unui studiu prezentat în NY Times această metodă reduce numărul de bacterii cât şi virusurile (90% respectiv 95%)

2. Curăţarea cu bicarbonat

Aplică puţin bicarbonat pe fructul umezit pe care doreşti să îl cureţi, distribuie uniform prin frecare pe întregul fruct şi apoi clăteşte-l bine.

3.  Curăţarea cu sare şi zeamă de lămâie.

Umple un castron cu apă rece, adaugă 4 linguri de sare şi 2 linguri de zeamă de lămâie, scufundă fructele pentru 10-15 minute în lichid sau 2-3 minute in cazul salatei, iar apoi clăteşte bine cu apă curată.

Acestea sunt metodele mele de a curăţa şi elimina pesticidele de pe fructe şi legume! 
Tu ce metode foloseşti?

26 iunie 2015

Tratează durerea de gât cu produse naturale


Săptămânile trecute m-am pomenit cu o durere de gât şi cu vocea răguşită! Mi se pare foarte curios că toată iarnă nu am răcit absolut de loc, nu am avut vocea răguşită sau dureri în gât şi acum în plină vară mi se întâmplă aşa ceva.

Ceea ce pot să spun este că toată iarnă am băut ceai de ghimbir, iar acum  am încetat să fac acest lucru. Ştiu  că ghimbirul previne apariţia răcelii şi gripei (printre multe alte beneficii) şi de aceea l-am şi  băut. Am încetat să îl mai beau acum vara, necrezand că mă voi trezi cu dureri de gât tocmai în plină vara. Ce am făcut că să scap de durerea din gât?

Primul  pas spre rezolvarea problemei a fost să  folosesc produsele naturiste existente în casă şi apoi să merg la cumpărături şi să îmi cumpăr ingredientele pentru "elixirul magic" cum îi spun eu împotriva durerilor de gât.



Iată produsele pe care le folosesc atunci când am dureri de gât:

1. Elixirul magic împotriva durerilor în gât


Ingrediente:

ghimbir curăţat şi feliat

lămâie spălată şi curăţată de coajă

miere









Mod de preparare:

Se alege un borcan  de sticlă potrivit că dimensiune  în funcţie de cantitatea ingredientelor curăţate pe care le folosiţi pentru elixir.

Se începe cu adăugarea unei linguriţe/linguri de miere, se adaugă o felie de lămâie şi 2-3 de ghimbir şi apoi iarăşi miere. Se continuă alternarea straturilor până la epuizarea  feliilor de  ghimbir şi lămâie, având grijă că ultimul strat să fie unul de miere, iar borcanul să nu fie plin până la niveliul capacului.





Se depozitează borcanul în frigider până a două zi şi se consumă după fiecare masă câte o linguriţă, fără a se mai bea nimc timp de cel puţin 15 minute după consumare.












 2. Gatulet Fericit - Spray de gât pentru copii şi adulţi



Descrierea producătorului:

Ingrediente: propolis, miere, apă.
Indicaţii: dureri şi infecţii ale gâtului, afte, herpes, candidoza bucală.
Acţiune: antibiotică, antiinflamatoare, antibacteriena, bacteriostatică, dezinfectantă, antivirotică, antifungica.
Mod de administrare/doze: Minim 3 pufuri de cel puţin 3 ori pe zi ( aplicate asupra zonei afectate).
Doză este universală, indiferent de vârstă ( de la 1 an în sus)



Părerea mea: 

Acest produs este foarte bun pentru a fi folosit atunci când eşti la birou şi te confrunţi cu durerea de gât,  are un gust dulce specific de propolis şi cred că este potrivit  durerilor de gât de intesitate medie pentru că nu este foarte puternic (având în vedere că se adresează şi copiilor). În concluzie dacă nu îţi place ghimbirul sau eşti mai comod acest spray este ideal pentru tine.



De unde îl puteţi cumpăra: din magazinele cu produse naturiste sau de aici.




3. Adio durere - Spray cu propolis.


Descrierea producătorului:

Ingrediente: propolis, alcool etilic.
Indicaţii: Dureri şi infecţii ale gâtului,afte, herpes, candidoza bucală.
Acţiune:  antibiotic; antiinflamator; antibacterian; bacteriostatic; dezinfectant; antivirotic; antifungic.
Mod de administrare/doze: Minim 3 pufuri de cel puţin 3 ori pe zi (aplicate asupra zonei afectate). 




Părerea mea: 

Dacă ai o durere de gât acută, acest sprey este ideal pentru ţine. Eu l-am folosit şi pot să spun că este foarte putenic datorită alcoolului din compoziţie, dar şi foarte eficient. Pot să spun că după un singur puf gâtul meu parcă s-a aprins, iar ulerior a fost anesteziat la propriu. Este eficent, dar dacă nu îţi plac produsele mai puternice şi cu gust de alcool nu ţi-l recomand.


 De unde îl puteţi cumpăra:
din magazinele cu produse naturiste sau de aici.









Voi ce părere aveţi despre tratarea durerilor în gât cu produse naturale?

24 iunie 2015

Cele mai bune 4 site-uri cu informaţii despre acnee


Mama natură m-a înzestrat cu un ten gras, şi cu imperfecţiunile specifice acestuia: coşuri, puncte negre şi puncte albe.

Am fost la mulţi dermatologi, unii mai specialişti ca alţii, care mi-au recomandat şi prescris o mulţime de creme, dar fără un rezultat notabil pentru tenul meu.

Dar despre toate acestea pot să vorbesc la trecut pentru că acum ştiu ce  trebuie să fac pentru ca tenul şi pielea mea să arate bine.


Cele mai bune 4 site-uri care mi-au răspuns întrebărilor despre acnee sunt:


1. http://www.sitemedical.md
2. http://acnee.com.md
3. http://www.ymed.ro
4. http://www.dermaclinic.md


Conform siturilor de mai sus că să amelioraţi acneea trebuie :


1. Să eliminaţi factorii agravanţi:

  •     Anumite medicamente ce conţin corticosteroizi, androgeni sau litiu  care sunt cunoscute ca factori cauzatori de acnee;
  •     Să aveţi o dietă echilbrata. Studiile arată că anumiţi factori alimentari, inclusiv produsele lactate şi alimentele bogate în carbohidraţi – pâinea, produsele de patiserie şi chipsurile, ce cresc glicemia – pot exacerba acneea;
  •    Să evitaţi contactul cutanat direct cu substanţe grase, uleioase sau anumite produse cosmetice aplicate direct la nivelul pielii;

  •   Să evitaţi stresul  pentru că acesta poate agrava simptomele la persoanele cu acnee;

2. Să aveţi o rutină de curăţare şi un tratament corespunzător:


  • Spălaţi zonele predispuse la acnee numai de două ori pe zi. Spălarea îndepărtează excesul de sebum şi celule cutanate moarte, însă spălarea excesivă poate irită pielea. Pentru tenurile sensibile şi predispuse la roşeaţa, se folosesc emulsii, soluţii micelare sau lapte demachiant, iar pentru tenul seboreic, acneic, încărcat sunt recomandate geluri, spume, săpunuri antibacteriene;

  •  Folosiţi creme sau geluri fără prescripţie medicală pentru îndepărtarea excesului de sebum. Căutaţi produse care au că ingredient activ benzoil peroxid, acid salicilic sau acid glicolic;

  •  Folosiţi de produse recomandate de medic în funcţie de gravitatea leziunilor acneice (Acidul azelaic, Benzaclin, Duac, Acanya, Isotretinoinul, antibiotice sau anticonceptionale);


 3. Să aveţi în vedere că este necesar să:

  •  Evitaţi fundaţiile excesive de machiaj. Folosiţi produsele pe baza de pudra în detrimentul celor pe baza de crema, deoarece sunt mai puţin iritante;

  • Să vă demachiaţi înainte de culcare. Când dormiţi, produsele cosmetice vă pot astupa porii. De asemenea, nu folosiţi produse expirate şi curăţaţi-va periile şi aplicatoarele regulat cu apă şi săpun;

  • Folosiţi îmbrăcăminte comodă. Îmbrăcămintea strâmtă reţine căldură şi umezeală, deci poate irită pielea. Evitaţi cât mai mult posibil curelele, rucsacurile, căştile sau echipamentul sportiv, pentru a preveni frecarea lor de piele;

  • Faceţi duşuri după efectuarea exerciţiilor fizice sau după depunerea de efort. Sebumul şi transpiraţia de pe piele pot reţine praf şi bacterii;

  •  Evitaţi soluţiile iritante sau aspre pot usca excesiv pielea şi pot provoca o creştere a secretiei de sebum;

  •  Evitaţi excesul de îngrijire; care poate fi la fel de periculos că şi lipsa lui, fiind o cauza frecvenţa de agravare a acneei; utilizarea substanţelor abrazive şi de gomaj în timpul perioadelor inflamatorii este contraindicată;


Pentru mine informaţiile prezentate pe aceste site-uri au fost că o rază de soare aparută după mulţi nori, dacă pot spune aşa. Mi-am dat seama că foarte mult timp am cumpărat produse care nu erau eficiente datorită procentului mic de substanţe active specifice, împotriva acneei.

                               Voi ce părere aveţi despre informaţiile prezentate pe aceste site-uri?

                                 Ce luaţi în considerare când cumpăraţi un produs antiacnee?

22 iunie 2015

Review: Săpun lichid de Marsillia împotriva mirosurilor de ceapă, usturoi sau peşte



Trebuie să recunosc că sunt o mare fană a peştelui şi că practic dacă mi-ai da dimineaţă, la prânz şi seară preparate din peste le-aş savura cu plăcere.

Îmi place foarte mult să pregătesc plachie, ciorbă de peşte cu mujdei de usturoi şi icre cu ceapă.

Ceea ce nu îmi place este că după ce "bucataresc" mâinile mele miros  insuportabil, a ceapă, usturoi sau peste încă două zile după ce am preparat mâncarea, iar mirosul acela nu mă face să mă simt bine în pielea mea.

Am încercat săpunurile obişnuite care atenuau mirosul, dar nu îl eliminau în totalitate.

Într-o zi am descoperit săpunul lichid de Marsillia marca proprie Auchan care este special conceput pentru a înlătura mirosurile persistente de care vă spuneam mai sus. L-am testat, iar acum, are un loc de cinste pe chiuveta mea din bucătărie.







De unde l-am cumpărat: Auchan

Preţ: 2.80 lei

Cantitate: 250 ml

Descrierea oficială: Înlătură cele mai rezistente mirosuri de produse alimentare. Special pentru folosirea în bucătărie.

Ingrediente:

Părerea mea:  Curată foarte bine mâinile

                                                    Înlătură mirosurile persistente instantaneu

        Nu usucă pielea

                                                Are o textură fină care catifeleaza pielea

                                    Lasă un miros suav după aplicare



Pot să spun că este săpunul ideal pe care orice bucatăreasa trebuie să îl aibă pe chiuvetă şi de aceea vă recomand să îl testaţi pentru că este foarte bun.

Voi ce folosiţi pentru a scapa de mirosurile neplăcute de pe mâini?

19 iunie 2015

7 sfaturi pentru a face cumpărături inteligente din piaţă





Fiecare dintre noi ne dorim să economisim la cumpărături. Din comoditate sau din lipsa timpului alegem să ne facem cumpărăturile de la aprozarul din colţ. Aşa am făcut şi eu până  la un moment dat  când am realizat  că diferenţa  preţ este semnificativă între preţurile de la aprozare şi cele din piaţă. Aşadar, am început să îmi fac cumpărăturile în piaţă şi am reuşit să economisesc sume semnificative.


Iată şi metodele pe care le folosesc eu pentru a face cumpărături ieftine:



1. Verifică preţurile pieţei înainte de a cumpăra.

  Nu cumpăra  înainte a da o raită prin piaţă şi a vedea care sunt cele mai bune preţuri pentru legumele sau fructele pe care urmează să le cumperi. Mi  s-a întâmplat frecvent cu foarte mult timp în urmă, când nu îmi făceam cumparturile foarte des din piaţă, să cumpăr legume cu un preţ mai mare si ulterior să găsesc aceaşi calitate la un preţ mai mic.


2. Nu cumpăra fructe sau legume de sezon imediat ce au apărut pe piaţă.


Pot să spun că sunt o mare fană a căpşunilor, cireşelor şi visinelor! Am învăţat că dacă mai aştept încă o săptămâna după ce au ieşit pe piaţă fructele cu siguranţă le pot găsi la un preţ mai bun şi implicit pot cumpăra o cantitate mai mare. :)


3. Nu îţi face cumpărăturile luni, duminică sau sâmbătă

 Din ce am văzut majoritatea persoanelor îşi fac cumpărăturile sâmbătă  şi duminică, iar piaţă este aglomerată şi preţurile tind să crească. Luni vei constată că poţi cumpără numai marfa ramasă de peste weekend, iar preţurile sunt la fel de mari ca sâmbătă şi duminică.


4. Fă-ţi cumpărăturile seara

Majoritatea pieţelor sunt deschise până la ora 19, aşadar dacă ai norocul să lucrezi până la 17.30, te sfătuiesc să îţi iei o sacoşă în geantă şi să dai o tură prin piaţă.  Seara majoritatea ţăranilor care au rămas cu marfă de peste zi  vor să scape de marfă şi să plece acasă, aşa că îţi vor da produsele pe care le au la vânzare mult mai ieftin. De asemenea dacă ai unde să depozitzi o cantitate mai mare nu ezita să  negociezi preţul pentru toată cantitatea pe care o mai are pe tarabă, cu siguranţă vei ieşi mai ieftin.


5. Nu  ezită să cumperi produse cu pete sau mici imperfecţiuni. 

Umblă vorba prin oraş că dacă un vierme a  mâncat dintr-o legumă sau un fruct acela este sănătos. Că doar nu mănâncă viermele chimicalele! :) Nu va speriaţi nu va recomand să cumpăraţi produse mâncate de viermi, dar pot să va spun că  toamna trecută  m-am specializat în plăcintă cu mere la 1 leu kg.

Nu ezitaţi să cumpăraţi mere care sunt cu pete sau mai "ridate" sunt foarte bune pentru plăcintă, compot sau chiar să le mănânci că atare. Pe lângă merele "imperfecte", va recomand să cumpăraţi cu încredere dovlecei cu coajă puţin zgâriată sau castravetii  pentru salată care sunt mai mari.



6. Negociază preţul

Atunci când faci cumparaturi pentru conservele de toamnă sau pentru gemuri şi vrei să cumperi o cantitate mai mare cel mai bun sfat pe care ţi-l pot da este să negociezi preţul. Întreabă-l cât mai frumos pe ţăran şi în absenţa altor oameni pe lângă tarabă: Dacă îţi iau x kg mi le dai mai ieftin? Dacă este unul inteligent care vrea să-şi vândă marfa repede, cu siguranţă va accepta propunerea ta sau îţi va spune chiar el la ce preţ ţi le poate lasa.



7. Cumpără legume şi fructe de sezon

Legumele şi fructele  de sezon sunt considerabil mai ieftine. Dacă e toamna încearcă o salată de ţelină cu morcovi şi nuci în detrimentul salatei verzi, dacă e iarnă nu mânca pepene, ci kiwi, dacă e vara nu tânji după portocale, s-ar putea să le cumperi şi să nu aibă niciun gust, ci mânca pepene sau orice alt fruct de sezon.



Cam acestea sunt sfaturile sau mai bine zis concluziile la care am ajuns eu după o perioadă bună de cumpărături din piaţă în detrimentul supermarketului.

Sunt curioasă voi ce trucuri folosiţi pentru a face cumpărături mai ieftine din pieţe.

Nu ezitaţi să faceţi comentarii, nimeni nu se naşte atotştiitor şi cu toţii avem ce învaţă unii de la aţii!




12 iunie 2015

3 rețete de apă infuzată



 Apa infuzata nu este doar foarte aromată dar și plină de vitamine! Iată mai jos trei reţete perfecte pentru a te menține hidratată în această vară și nu numai.


10 iunie 2015

Despre apa infuzată şi beneficiile ei



Corpul unui adult conţine 57-60% apă, iar corpul nostru are nevoie de apă pentru a supravieţui, pentru a regla temperatura corpului, pentru a transporta nutrienţii în tot organismul şi pentru a transporta oxigenul către celule şi multe alte.

Doctorii recomandă aproximativ 1.5 l. -2 l. de apă pe zi, dar eu nu cred că aş putea bea atâta apă într-o zi.

O modalitate prin care încerc să cresc cantitatea de  apă care o consum zilnic este apa infuzată.


Câteva dintre avantajele apei infuzate:


-ajută la detoxifierea organismului;

- asigura un aport de vitamine şi energie;

- îmbunătăţeşte digestia;

- îmbunătăţeşte sitemul imunitar;

- este benefică în curele de slăbit;




Cum se prepară apa infuzată?

Se adaugă apă rece într-o carafă, fructe ( de ex. : lămâie, portocală, căpşuni etc), legume (de ex.: castraveţi) şi plante aromatice (mentă, rozmarin) (spălate, curăţate şi tăiate cubuleţe) şi se lasă la temperatura camerei 1-2 ore sau în frigider  3-4 ore pentru o aromă mai pronunţată.

Dacă îţi doreşti ca apa ta să fie colorată lasă amestecul până la 12 ore în frigider.




În cât timp trebuie consumată?

De preferat în aceeaşi zi (dacă este infuzată la temperatura camerei) sau a două zi (dacă este infuzată la frigider).


Pot refolosi fructele şi legumele pentru a prepară o altă apă infuzată?

Da, dar gustul nu va mai fi acelaşi şi nici aportul de vitamine. Un truc folositor este să  adaugi apă atunci când apă din recipientul tău  a fost consumată pe jumătate.


Pot mânca fructele şi legumele din compoziţie?

Da, dar gustul acestora nu va fi mai acelaşi deoarece sucul acestora a fost infuzat în apă.


Voi ce părere aveţi despre apă infuzată? Aţi încercat-o?

08 iunie 2015

3 reţete pentru un mic dejun sanătos care conţin amarant





Sunt de părere că este foarte plictisitor să mănânci în fiecare zi acelaşi mic dejun având în vedere câte reţete există disponibile pe internet şi nu numai.

Am scotocit puţin internetul în dorinţa mea de diversificare a micului dejun şi am găsit trei reţete delicioase pentru un mic dejun sănătos care conţin amarant, pe care vreau să le împărtăşesc cu voi.

1. Budincă cu mango şi cocos (două porţii)


Ingrediente:

60g  amarant plus 2 linguri pentru popcorn
110 g lapte de cocos
1 linguriţă  scorţişoară
un vârf de cuţit  cardamon
2 linguri de sirop de arţar sau miere
vârf de cuţit de sare de mare
30 g  nuca de cocos prăjită
60g   mango cuburi
lapte de cocos suplimentar pentru servire


Mod de preparare:

Spălaţi amarantul şi adaugati 60g  într-o cratiţă mică, împreună cu lapte de cocos, scorţişoară, cardamom şi sirop de arţar.  Se aduce la fierbere, se reduce la un foc mic şi se fierbe, amestecând ocazional timp de 15 minute adăugând lapte de nuca de cocos sau suplimentar  apă . Se acoperă budincă cu un capac şi se lasă să stea timp de 10 minute pentru a îngroşa uşor.

Se iau cele două linguri  de amarant rămase şi se lăsată să se usuce bine pe un prosop de hârtie. Se încălzeşte o tigaie mică la foc mediu, apoi se adaugă o lingură amarant, se acoperă cratiţă cu un capac şi se amestecă în  tigaie până amarantul începe să înflorească.

Se serveşte  budincă în  boluri, adăugând mango, nuca de cocos, amarant sub formă de popcorn şi lapte de cocos suplimentar.



Sursa: aici

 Recipe 
2. Amaranth cu vanilie şi compot de piersici

Ingrediente:

2 linguriţe de unt
 110 g amarant nefiert
 220 g de lapte 1.5 % grăsime sau apă
 un vârf de cuţit de sare
 1/2 păstaie de vanilie (împărţită în lungime)
 felii de piersici din compot
 60 g  apă
 2 linguri de zahăr linguriţă de scorţişoară
 puţin ghimbir

Mod de preparare:

 Se topeşte untul într-o cratiţă medie la foc mediu. Adaugă amarantul şi se căleşte două minute. Se adaugă  lapte, sare şi păstaia vanilie; se aduce la fierbere. Se reduce focul şi se fierbe 20 de minute sau până când se absoarbe lichidul. Aruncaţi păstaia de vanilie. Combină piersicile, apă, zahărul, scorţişoară, şi ghimbirul  într-o cratiţă la foc mediu-mare; se aduce la fierbere. Fierbeţi la foc mic 12 minute. Serviţi piersici peste amaranth.



Sursa: aici




                                                                                       3.  Terci  de  amarant cu afine


60 g  amarant 
110 g. apă (sau lapte de cocos)
110 g.  afine, congelate sau proaspete
1 lingură de sirop de arțar sau miere
½ pastaie de vanilie
1-2 linguri smântână lichida (sau lapte de cocos)
vârf de cuțit de sare

Inmuiaţi amarantul peste noapte (dacă este posibil). Scurgeţi şi clătiţi amarantul. Amestecă  apă  şi sarea şi adaugă marantul. Adu amarantul la punctul de fierbere , iar apoi fierbe amestecul la foc mic 15 minute. După ce s-a fiert se lasă să se răcească timp de 10 minute pentru a îngroşa Într-o oală separată adaugă afine, sirop de arţar, şi o lingură de smântână şi păstaia de vanilie rasă, şi se încălzeşte la foc mic, având grijă să nu fiarbă .
Serviţi prin turnarea lichidului afine în partea de jos, urmat de amaranth, apoi acoperiţi cu afine.


Sursa: aici



Ce părere aveţi de reţetele găsite? Merită să le încerc? Ce alte reţete mai cunosteti?

05 iunie 2015

Review: Amarant BIO All Green




Așa cum va spuneam în postul anterior, m-am hotărât să adaug mai multe proteine în dietă mea zilnică, dar nu neparat carne, ci produse vegetale care conțin proteine. Deorece nu mai  mâncasem niciodată amarant, am hotărât că este cazul să încerc ceva nou.
 
Obișnuiesc frecvent să îmi fac cumpărăturile la Auchan, deoarece mi se pare că prețurile lor sunt mult mai mici decât în alte hipermarcheturi. Așadar, la prima vizită în Auchan am căutat să găsesc amarantul mult dorit și l-am găsit la raionul cu produse bio la un preț de 13 lei.
 
Ceea ce m-a atras foarte mult și m-a determinat să îl cumpăr a fost faptul că ambalajul este transparent și îți permite să vezi ceea ce cumperi, iar acest lucru îl consider foarte important atunci când este prima data când cumperi un aliment. Mi-a plăcut de asemenea faptul că nu conţine impurtităţi si nu trebuie să îl alegi, ca în cazul arpacaşului, de exemplu.
 
 
Bucuroasă că l-am achiziționat, l-am și pus la fiert pentru a îl consumă a două zi la micul dejun.
Fiind prima oară când îl foloseam am decis să folosesc o rețetă simplă la care am mai adugat stafide, nuci și puțină nucă de cocos.
 
 
 Ingrediente:
 
 1 pahar amarant
 
 2 pahare apa
 
 un vârf de cuțit de sare
 
 nuci
 
 stafide
 
 miere
 
 nucă de cocos
 
 lapte de orez sau iaurt
 
 
 Am fiert amarantul 20-25 de minute având grijă să amestec frecvent pentru a nu se prinde de vas, până la absorbirea apei. Am amestecat amarantul răcit cu nucile mărunțite, mierea nucă de cocos și laptele de orez.
 
 
Așa cum am scris mai sus, eu am decis să îl fierb cu o seară înainte și să îl folosesc a două zi la mcul dejun adăugând  restul ingredientele după gust.
Pot să spun că mi-a plăcut foarte mult gustul amarantului, fără a aduga alte ingrediente, are un gust asemănător nucilor, iar folosit în rețetă de mai sus este delicios și foarte hrănitor.
De când adaug amarant în dietă mea pot să spun că nivelul meu de energie a crescut semnificativ, iar senzația de foame frecventa a scăzut.
 
 
 În concluzie pot spune că în mod cert voi cumpără în continuare Amarant  BIO  de la All Green.
 
 
 Voi ați consumat amarant? În ce rețete îl folosiți?
 
 
 
 
 
 


01 iunie 2015

9 surse de proteine vegetale pentru alimentaţia ta zilnică







De foarte multe ori mă simţeam  extenuată sau tot timpul înfometată, cu toate că mâncasem în ziua respectivă. Am căutat să înţeleg de ce mi se întâmplă acest lucru şi am realizat că  lipsa necesarului de  proteine din alimentaţia de zi cu zi este cauza.


Am aflat că proteinele sunt digerate de stomac mai lent, aşadar mâncandu-le senzaţia de saţietate este de  durata mai lungă


Conform nutriţioniştilor dozele zilnice recomandate de proteine sunt:

- copii între 1- 4 ani 16-16 g.

- copii între 1-4 ani 14-16 g

- o femeie adultă 25-45 g.

- un bărbat adult 30-  55 g.



Mulţi dintre noi  asociază termenul de proteină cu produsele de origine animală sau carnea, dar există o mulţime de surse de proteine vegetale pe care le poţi consuma.

Aşadar, am făcut o mică  investigaţie şi am găsit o mulţime de proteine vegetale (unele cunoscute, altele nu) pe care le pot include în alimentaţie în diverse moduri pentru a îmi asigura necesarul de proteine.


 Iată selecţia mea:


  1. Amarantul este destul de puţin cunoscut la noi în ţară, faţă de quinoa, şi   este prea puţin folosit în reţete culinare. Acesta face parte din categoria cerealelor,  nu conţine gluten, iar 100 g de produs fiert conţine 9 g. de proteine. Pe lângă acestea este o importantă sursă de calciu, magneziu, fier şi fibre.


 2. Lintea este o importantă sursă de proteine, care se poate folosi în foarte multe reţete. Această conţine aproximativ 18 g. de proteine la 125 g de produs fiert. Lintea reprezintă o importantă sursă de fier, magneziu şi vitamina B6.


3. Hrişca este o proteină vegetală care poate înlocui cu succes carnea, este fără gluten şi uşor digerabilă. Conţine 13 g. de proteine la 100g de produs uscat şi este bogată în fier, magneziu şi vitamina B6.


4. Orezul brun sau orezul integral, destul de puţin folosit în ţară noastră, este o sursă de proteine importantă, conţinând 2.6 g proteine la 100g de produs uscat, cât şi o sursă importantă de magneziu şi vitamina B6.


5. Migdalele sunt o sursă compexă de nutrienţi,  100 g. de migdale conţin 21 g. de proteine, o doze importante de calciu, magneziu şi fier.


6. Spanacul este foarte cunoscut pentru conţinutul de fier şi mai puţin pentru conţinutul de proteine. Aşadar, 100 de grame de spanac conţin 5 g proteine şi doze importante de vitamina A, C şi fier.


7. Fasolea uscată, se găseşte într-o mare varietate pe piaţă, este foarte versatilă de folosit în reţetele culinare şi bogată în proteine. Conţine 15 g. de proteine la 100 de g. de produs fiert, dar şi o cantitate mare de fibre, vitamina B1 şi magneziu.


8. Seminţele de chia,  o excelentă sursă de antioxidanţi şi aminoacizi conţin la 100 de g. 4 g de proteine, şi doze benefice pentru sănătate de Omega 3, fibre, calciu, magneziu, fier şi zinc.


 9. Quinoa numită şi "supernutrientul viitorului, o bună sursă de Omega 6, conţine 8.6 g de proteine la 185 de g. produs fiert, dar şi fier, vitamina B6 şi magneziu.


Voi ce surse de proteine vegetale consumaţi? Cum le  adăugaţi în alimentaţia de zi cu zi?

Despre mine si jurnalul meu feminin

Ce aş putea spune despre mine?

Numele meu este Daniela, sunt o bucureşteancă de 30 de ani, absolventă a Facultăţii de Marketing.

Sunt pasionată de internet şi informaţii din domeniul alimentaţiei sănătoase, gătit, cumpărături, călătorii şi multe altele.

De-a lungul timpului am  citit o mulţime de articole şi cărţi şi am adunat o mulţime de informaţii legate de ingredientele nocive din alimente şi produsele de îngrijire, pe care vreau să le impartaşesc cu voi.

Sunt în general foarte atentă şi citesc ingredientele produselor înainte de a cumpără din supermarket, dar uneori, din grabă, mai cumpăr şi produse care au aditivi sau conservanţi artificiali nocivi sănătăţii.

Pe lângă acestea, pot spune că cele două modalităţi  de a elimina stresul pe care îl acumulez în cursul unei zile sau săptămâni sunt sportul şi curăţenia.

Sportul mă ajută să mă menţin în formă şi să mă simt fericită, iar curăţenia să îmi pun ordine în gânduri şi să mă binedispun.

Aşadar, după ce fac toate acestea îmi permit şi o jumătate de ora în care să mă răsfăţ cu o baie relaxantă cu spumă şi cu o masca facială.


Ce aş putea spune despre Un jurnal feminin?


În postările care vor urmă va voi prezenţa ce produse cumpăr în general şi ce produse m-au dezamăgit şi pe care nu le voi mai achiziţiona.

Mi-aş dori foarte mult să pot cumpără exclusiv produse care sunt  naturale, eco şi bio, dar în general sunt destul de scumpe şi iar bugetul limitat.

Tot aici veţi găsi şi informaţii despre menţinerea sănătăţii, frumuseţe şi trucuri pentru cumpărături inteligente.


Sper că acest blog să fie pe placul vostru şi să mă urmăriţi!


Cu drag,

Daniela